Sommerhus Lønstrup

Lønstrup er et traditionsrigt gammelt fiskerleje, hvor kunsten blomstrer, og kreativiteten har frit spil. Dette kan især opleves på byens krogede hovedgade, hvor de velholdte fiskerhuse er hjemsted for akvarelmalere, skulptører, glaspustere og keramikere. Mange kunstnere har åbne værksteder, hvor I kan følge deres arbejde og opleve tilblivelsen af kunstværkerne på helt tæt hold. Ud over de mange kunsthåndværkere huser hovedgaden et væld af butikker med alt fra interiør og design til mode og sko. Dagligvarer kan købes hver dag året rundt, ligesom der i byen er både postkontor og apotek.

Byen har et rigt restaurationsliv med hyggelige cafeer og spisesteder. Besøg eksempelvis Villa Vest, hvor I kan nyde udsigten over Vesterhavet, mens I forkæles med et måltid tilberedt af friske, lokale råvarer eller besøg en af de hyggelige cafeer på hovedgaden, hvor der både er udendørsservering og levende musik hele sommeren. Mulighederne er mange - og fælles for spisestederne i Lønstrup er naturligvis, at der altid er frisk vesterhavsfisk på menukortet.

Området omkring Lønstrup er præget af strand og klitplantager, og bag klitterne findes kuperede skovområder og marker med græssende dyr. Stranden er bilfri og forsynet med det blå flag, og bølgebryderne på den nordlige del af stranden skaber børnevenlige laguner med lavt og roligt vand, hvor de små kan lege og plaske sikkert rundt. Bag bølgebryderne er der til gengæld rig mulighed for windsurfing, og langs kysten er der gode forhold for lystfiskere.
Den hvide strand indbyder til vandreture på alle tider af året, og solnedgangen over havet er en ganske særlig oplevelse.

Naturen ved Lønstrup er enestående, og særligt kendt er Lønstrup Klint, der rejser sig bag stranden og strækker sig over 15 km langs kysten. For den eventyrlystne er der her mulighed for paragliding ud over de smukke landskaber. Det højeste punkt findes ved Rubjerg Knude, hvor en enorm vandreklit er i færd med at tilsande Rubjerg Fyr. Naturens kræfter viser sig også ved Mårup, hvor vandet gnaver sig længere og længere ind i landskabet og har været skyld i, at man måtte nedtage resterne af den nedstyrtningstruede Mårup Kirke.

I og omkring Lønstrup tilbydes aktiviteter for hele familien. Der er bl.a. flere golfbaner, mulighed for lystfiskeri både ved stranden og de omkringliggende fiskesøer, og rideheste udlejes i nærområdet.